single-thumbnail-alt
18.09.2018 at 3:43

MOSTRA DE CULTURA POPULAR 2018

El passat dissabte, dia 15 de setembre, a les 7 de la tarda a la Plaça Santa Anna de Mataró, l’Associació Cultural i d’Esbarjo Mestres del Gai Saber va organitzar, en col·laboració amb l’Ajuntament de la nostra ciutat, la 1ª Trobada d’Esbarts Dansaires del Maresme, dedicada a commemorar la tasca de l’estudiós i activista Aureli Campmany, en motiu de la celebració del seu 150è aniversari de naixement.

Els esbarts participants van ballar les danses típiques dels municipis respectius, que apareixen recollides al llistat següent:

  • Tradició Viva de Teià: Ball de Llancers.
  • Esbart Joaquim Ruyra de Blanes: Balls de Punts de Tiana, Contrapàs de Blanes i Ball de Morratxes.
  • Esbart Maragall d’Arenys de Mar: la Dansa d’Arenys.
  • Esbart Mar Blava de Malgrat de Mar: Ball de Morratxes.
  • Entitat Folklòrica Catalana (Esbart Iluro) de Mataró: Ball de Pescadors, Ball de Bastons, Rotllet de Pineda i Bolangera de Cabrera.
  • Esbart Mataró (Associació Cultural i d’Esbarjo Mestres del Gai Saber): Ball de Gitanes de Mataró.

Entre la 1ª i 2ª part d’aquest espectacle es va fer una ballada conjunta de la sardana “A Mataró” del músic i compositor empordanès de La Principal de la Bisbal, Ricard Viladesau i Carner, vinculat a la nostra ciutat per haver-ne signat diverses de temàtica mataronina.

La part final d’aquesta mostra va comptar amb la presència a l’escenari del grup musical “+Tradi”, vinculats a la nostra entitat, que va oferir un recull de danses de tradició folk, com el Patatuf de Mataró o la Polca d’Ours.

0 comments:

Leave your comment

Contactar