cassu-bn-invert

Francesc Cassú i Jordi

 

Compositor i director de La Principal de la Bisbal

 

FRANCESC CASSÚ I JORDI (1965) s’inicia en el món de la música de la mà del seu pare, Josep Cassú. Als sis anys comença els estudis musicals al Conservatori de Música de Girona, tenint com a mestres Àngels Alabert i Josep Viader, qui manifesta que Cassú ha estat el seu millor alumne. Culmina els estudis superiors al Conservatori de Música del Liceu i treballa la vessant de direcció d’orquestra amb el mestre Joan Lluís Moraleda. Actualment és professor titular al Conservatori de Girona, dirigint l’Aula de Cobla i la Cobla del Conservatori.

 

L’any 1992, amb tan sols 26 anys, assumeix la direcció de la cobla La Principal de La Bisbal (cobla oficial de la Generalitat de Catalunya), que encara dirigeix. Ha dirigit també l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra Filharmònica de Catalunya, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i l’Orquestra de Girona, entre d’altres. És també el director de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC), protagonista dels darrers concerts de cap d’any a TV3.

 

Com a compositor ha estat premiat en diverses ocasions, destacant-ne el premi Conrad Saló (el primer que va guanyar, quan només tenia 16 anys) i el premi Memorial Fèlix Martínez i Comín (el darrer, l’any 2006). És autor també de la versió oficial de Els Segadors, Himne Oficial de Catalunya. Ha estrenat obres al Gran Teatre del Liceu, a l’Auditori de Barcelona i al Palau de la Música Catalana, entre d’altres llocs emblemàtics. Solistes i directors de renom han interpretat la seva música (Alba Ventura, Salvador Brotons, Jordi Molina, Alfons Reverté, Polifònica de Puig-reig…).

Veure vídeo relacionat

OBRES I APORTACIONS RELACIONADES

cassu01-color

Direcció musical Ball de Gitanes

cassu-02-color

Arranjament i creació de melodies

cassu03-color

CD “Ball de Gitanes de Mataró”

Contactar