single-thumbnail-alt
08.07.2018 at 10:00

FESTA D’ESTIU A LA PLAÇA SANTA ANNA DE MATARÓ

Cada temporada és habitual oferir un tastet de dansa tradicional catalana a la Plaça de Santa Anna on l’Associació Cultural i d’Esbarjo Mestres del Gai Saber col·labora activament per donar un cop de mà a l’Esbart Iluro i als sardanistes, organitzadors d’aquesta festa que porta temps celebrant-se durant la primera setmana de juliol. Enguany la data va ser la tarda del dia 7.

L’esbart Iluro va triar diverses peces del seu repertori que inclou danses típiques de les Balears i de la Comunitat Valenciana, de gran riquesa cultural i tradicional, donat que entronca en el marc de l’antiga Corona d’Aragó, on trobem més similituds que no pas diferències en base als anys que el Principat de Catalunya hi ocupava un lloc de gran importància a tots els efectes.

L’Esbart Mataró va apostar per balls del Mataró Dansa amb la particularitat de barrejar joves i grans, ja que part de l’Escola Infantil, els juvenils, van compartir espai amb el cos de dansa per interpretar: la Bolangera i el Rotllet. Al mateix temps els infantils i juvenils van fer el Ball de les Pedretes. El galop de sortida es va efectuar conjuntament amb els dansaires de l’Esbart Iluro i el Patatuf de Mataró va comptar amb la incorporació de tots aquells que eren presents en aquest esdeveniment. Finalment les sardanes es van erigir com a protagonistes, tenint en compte que és un referent internacional de la dansa tradicional catalana.

0 comments:

Leave your comment