Pompili Massa i Pujol

Professor, mestre de dansa i folklorista

 

POMPILI MASSA I PUJOL (1958) és Mestre d’Educació Primària des de 1981. S’especialitzà en Educació Musical (1999) i en Dansa Escolar i Catalana amb el Graduat en Dansa per Mestres de Primària (2002). Està postgraduat en Ciutadania i Inclusió Social (2003), en Aprenentatges en Contextos Multilingües (2010) i  és Màster en Artteràpia (2015).

 

El 1973 entrà en contacte amb la música i la dansa tradicional arran d’uns cursos per a monitors de lleure. El 1985 es realitzà com a dansaire i mestre de dansa en diversos esbarts entre els anys 1985 i 1993 (Dansaires d’Iluro, Dansaires d’Argentona, Esbart Maragall d’Arenys de Mar i Esbart Català de Dansaires).

 

Ha impartit diversos cursos, conferències i xerrades relacionades amb la dansa tradicional, com ara a Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Barcelona, El Masnou, Esterri d’Àneu, Mataró, Pineda, Sabadell, Teià, Valls, o Sant Vicenç de Montalt. Es autor de diverses obres relacionades amb la dansa tradicional de la comarca. L’any 1993 crea el Ball de Pescadors de l’ermita de Sant Simó, i posteriorment participa activament amb la recuperació del Ball de Gitanes, el Ball de Plaça de la ciutat.

 

El 2006 obté el Premi Joan Amades de Cultura Popular i el 2007 se li concedeix la medalla al Mèrit a la Dansa Tradicional concedida per l’Obra del Ballet Popular.

Veure vídeo relacionat

OBRES I APORTACIONS RELACIONADES

loballgitanes-bio-color

Llibre “Lo ball de les gitanes en la Maresma” 

costallevant-bio-color

Llibre “El ball de plaça a la costa de llevant”

Contactar