Carme Ruscalleda i Serra

Xef i “Gitanera d’Honor 2016”

 

CARME RUSCALLEDA I SERRA (1952) neix a Sant Pol de Mar, en el si d’una família pagesa i comerciant; formada a l’escola religiosa, hi cursà estudis de Comerç Mercantil; als 16 anys inicia formació professional en tècniques de cansaladeria i embotits, i amb 18 anys es posa la front de l’elaboració tocinaire de la botiga dels pares, amb oferta tradicional de cansaladeria catalana i inicia un camí creatiu en aquest camp.

 

Al 1975, arrel del casament amb el santpolenc Toni Balam, tots dos transformen la botiga dels pares, en un establiment delicatessen amb menjar per emportar i productes d’importació.

 

Al 1988, tots dos compren l’antic Hostal Sant Pau i el transformen en un restaurant que aposta per la qualitat, la creativitat els productes d’entorn amb inspiracions de la cultura culinària catalana.

 

Al 2004, accepten la proposta d’obrir a la cuitat de Tokyo, al barri de Nihonbashi un nou restaurant Sant Pau, per oferir al Japó la cuina catalana i moderna de Carme Ruscalleda.

llegir més

Al 2009, accepten la proposta d’oferir la filosofia de cuina moderna del Sant Pau a la cuitat de BC N, al restaurant Moments a l’Hotel Mandarin Oriental amb el seu fill Raül Balam al front del nou establiment.

 

La trajectòria de Carme Ruscalleda al Sant Pau, ha anat sumant guardons i reconeixements tan importants i valuosos com la Creu de Sant Jordi, La Medalla d’or del Parlament de Catalunya, La Medalla de Las Bellas Artes, La del Mérito al Trabajo entre d’altres i el reconeixement internacional de les estelles Michelin, tres pel Sant Pau de Sant Pol, dues pel Sant Pau de Tokyo i dues més pel Moments a BCN. Ha publicat varis llibres de cuina, col•labora en programes de ràdio i TV, ha participat en fòrums i congressos professionals a Catalunya, a l’estat espanyol, al Japó, a França, al Perú i als EUA. L’empenta emprenedora de la cuina catalana i moderna de Carme Ruscalleda actualment s’ha convertit en una cuina lliure, natural i emocionant.

amagar

Veure vídeo relacionat

OBRES I APORTACIONS RELACIONADES

plat-color

Menú Degustació – Ball de Gitanes

Contactar