single-thumbnail-alt
02.03.2019 at 11:23

Ball de Gitanes 2019

L’Associació Cultural i d’Esbarjo Mestres del Gai Saber va acudir puntualment a la seva cita del Ball de Gitanes de Mataró, el passat 2 de març.

En aquesta ocasió l’esdeveniment es va dividir en dos escenaris: al matí va començar amb la cercavila dels Diables Atabalats de Cerdanyola i va seguir amb la passejada dels dansaires i figures diverses des del Teatre Casal de l’Aliança fins la plaça Anna, aturar-nos un moment per recollir a Sa Majestat Pellofa XLI, acompanyat dels Botargues.

En aquesta ocasió la principal de la Bisbal ens esperava, com és habitual, a la plaça Santa Anna, però aquest cop vam comptar amb el suport musical de la Lira Urgavonense (Arjona, Jaén). Aquesta banda musical està formada per una setantena de músics amb una mitjana d’edat de 20 anys. Van oferir un petit concert amb tres peces del seu repertori festiu. No obstant, la que més va sorprendre al públic assistent va ser El Bequetero.

A la primera línea de ball hi havia els nuvis: la Marta Rocamora i en Pol Font, els quals va donar el relleu als propers nuvis (edició 2020): l’Eva Ribas, presidenta de l’entitat, i en Quim Serra, conegut ballarí i coreógraf de Factoria Mascaró.

Després de la recepció oficial a l’Ajuntament de Mataró, amb l’intercanvi de regals, vam compartir dinar amb la majoria de participants en aquest acte.

A la tarda la festa va continuar amb la rua, en capçalada per en Pellofa, seguit per part dels nostres dansaires i de la Lira Urgavonense que ens va fer ballar el ritme de la seva música. La jornada es va tancar amb un sopar de germanor entre la Banda d’Arjona i els nostres balladors.

0 comments:

Leave your comment

Contactar